Så gör du - tutorial

SÅ BLINGAR DU SAKER MED RHINESTONES.

Välj dina rhinestones.

Det finns otroligt många färger av rhinestones, välj den färgen/varianten som du själv tycker är snyggast. De finns i fyra olika storlekar

SS06: 2mm.

SS10: 3mm.

SS16: 4mm.

SS20: 5mm.

Vanligaste storlekarna att använda är 5 och 4mm. Storlek 2mm används mer om det blir ett tomrum när man blingar eller om man blingar ett mindre föremål/detaljer. 2mm är även perfekt till blandannat naglar.

 

 

Välj din metod.

När du har hittat en produkt som du vill fylla med rhinestones så är det dags att välja vilken metod du ska använda. Det finns ett flertal olika sätt att applicera sina rhinestones. Välj den layout som du villl använda.

 

Verktyg.

Att använda sig av verktyg är inget måste men det underlättar dock extremt mycket och gör hela upplevelsen roligare.

Vi rekomenderar att man köper vårt startkit, då får du allt du behöver i ett paket.

 

 

Så gör du.

1. Ta fram dina rhinestones som du tänkt använda, vanligast är att använda storlek 5mm som primära rhinestones och storlek 4mm som fillers man stoppar in om det uppstår ett tomrum.

2. Börja med att hitta en produkt som du vill fylla med rhinestones, det kan vara allt från en popsocket till en sko, fantasin sätter gränserna.

3. Förbered ytan genom att slipa med ett fint sandpapper, detta gör att dina rhinestones sitter bättre.

4. Tvätta av ytan ordentligt, gärna med alkohol/handsprit.

5. Bestäm var du vill börja och applicera sedan ditt lim i en linje.

6. Tag din vaxpenna och börja applicera dina rhinestones.

7. När du är färdig så måste du låta limmet torka, vårt GemTac lim är vitt till en början men blir genomskinligt när det torkat. Härdningstiden är ungefär 24 timmar.